מהפכת הבינה המלאכותית בעולם הפרסום: מ-KFC ועד H&M – לאן הולך הקריאייטיב?

אפריל 6, 2025 מאת: נטלי זהר
נטלי זוהר צילום: סלי בן ארי

נטלי זוהר צילום: סלי בן ארי

במשך שנים, הפקת פרסומת מושקעת הייתה עניין יקר, שדרש תקציבים של מאות אלפי דולרים, צוותים גדולים ולוחות זמנים נוקשים. אבל אם תשאלו את דיוויד בלגוייביץ’, התשובה היום שונה לגמרי: את הפרסומת האחרונה שיצר ל-KFC הוא הפיק לבד, בעזרת כלים מבוססי בינה מלאכותית, ובעלות של 400 דולר בלבד. בלי צוות, בלי ימי צילום, בלי אולפן – ועם תוצאה שנראית כמו פרסומת הוליוודית לכל דבר.

פרסומת KFC

הכלים בהם השתמש כוללים את:

  • Suno – ליצירת מוזיקה מקורית
  • Runway ו-Pika Labs – לאנימציה ועריכה
  • Google Veo – ליצירת וידאו באיכות גבוהה
  • Kling AI – לעיצוב סאונד

אבל מדובר בהרבה יותר מחיסכון. זה מעבר של בימוי פרסומות מהעולם הקלאסי לעולם שבו יוצרים עצמאיים מצוידים בכלים הנכונים יכולים לייצר תוכן איכותי, מהיר ונגיש. ובכל זאת – בלי הניסיון והעין המקצועית של במאי כמו בלגוייביץ’, זה לא היה נראה כך. הבינה המלאכותית לא מחליפה את המקצוע – היא מכפילה את היכולת של מי שמבין את המדיום.

במקביל, H&M שוברת את חוקי הדוגמנות. הקמפיין החדש שלה כולל שש דוגמניות, שנוצרו כולן בבינה מלאכותית – מצולמות באולפנים שלא קיימים, לובשות בגדים אמיתיים מקולקציה חדשה.

פרסומת HM

מותגים כמו Mango כבר השתמשו בדוגמניות בינה מלאכותית ויצרו תחרות אמיתית לדוגמניות אנושיות. אבל H&M בחרה בגישה אחרת: שיתוף פעולה עם דוגמניות אמיתיות, שמרוויחות מהשימוש באווטארים הדיגיטליים שלהן.

אנחנו בעיצומה של מהפכה – לא טכנולוגית בלבד, אלא תפיסתית – הקריאייטיב עובר מידיים של חברות גדולות למי שיש לו רעיון, גישה לכלים, ורצון להתנסות. השאלה היא לא אם בינה מלאכותית תחליף אותנו, השאלה היא איך היא יכולה לעבוד בשבילנו – ולעזור לנו לקחת את הקריאייטיב לרמה הבאה.

ב־2024 עוד תהינו אם הבינה המלאכותית תתפוס את מקומנו, ב־2025 אנחנו שואלים איך היא יכולה לקחת את החלומות הקריאייטיביים הכי גדולים שלנו – ולהפוך אותם לאפשריים.

נטלי זהר, חוקרת טרנדים ועולמות וירטואליים, מרצה לתקשורת באוניברסיטת רייכמן, מרצה ומנחת סדנאות על בינה מלאכותית וחדשנות בארגונים, ובעלים של בית הספר לבינה מלאכותית לנשים  Women AI

שינוי גודל גופנים
ניגודיות