ועדת החדשנות של איגוד השיווק הישראלי הכריזה על המהלכים הזוכים בפרס החדשנות לרבעון הרביעי של 2024: CeraVe on – Blemishes off של לוריאל ומיליון כוסות קפה בשקל של פז YELLOW. ההכרה מוענקת למותגים על יצירתיות יוצאת דופן, חשיבה חדשנית והצלחה בשינוי דפוסי הצריכה בשוק הישראלי.
אחד המנועים לקידום המשק הישראלי, הן חברות שמשקיעות מאמצים ומשאבים רבים בפיתוח מוצרים ושירותים חדשניים. איגוד השיווק מצא לנכון להעלות על נס את ההשקות המוצלחות במשק ולציין לשבח אותן ואת החברה שמאחוריהן. ועדת החדשנות של האיגוד, בוחרת מדי רבעון את ההשקות המוצלחות במשק, ומעניקה לחברות הזוכות את "פרס החדשנות".
CeraVe on – Blemishes off לוריאל: הוא מהלך גיימינג חינוכי. מותג הדרמו-קוסמטיקה CeraVe, מבית לוריאל, זיהה את הפוטנציאל השיווקי העצום בקרב בני דור ה-Z, ש-72% מהם סובלים מאקנה, ויצא במהלך יוצא דופן כדי להגיע אליהם. המהלך התבסס על התובנה שאורח החיים של גיימרים, הכולל שעות משחק ממושכות, אכילת חטיפים שומניים, נגיעה תכופה בפנים בידיים לא נקיות, לחץ ומחסור בשינה ולחץ מתמשך, עלול להחמיר אקנה. במקביל בחנה לוריאל את הרגלי הצריכה התקשורתית של בני הנוער וגילתה שגיימינג הוא חלק משמעותי מחייהם, עם שיעור חדירה של 70%. כתוצאה משתי התובנות השיקה לוריאל זירה וירטואלית בתוך משחקי Roblox ו-Minecraft, שם הוצגה ד"ר סרמי – דמות רופאת עור וירטואלית, שמלמדת את בני ובנות הנוער על הגורמים לפצעונים ועל דרכי טיפול ומעניקה להם פריטים שמספקים יתרון בהמשך המשחק שהם משחקים.
המהלך לווה בפעילות משפיענים וקידום במדיה הדיגיטלית זכה להצלחה כש-150 אלף גיימרים נחשפו למסר, זמן השהייה במשחקים עלה ב-1.3 פעמים מהממוצע ו-200 סרטוני תוכן נוצרו בטיקטוק על ידי גיימרים שנחשפו למהלך. מחוץ לפלטפורמות המשחקים, הקמפיין זכה ל-34 מיליון חשיפות והוביל לעלייה של 23% במכירות המותג.
מנימוקי השופטים: מדובר בפיתרון אינטליגנטי שפוגש את הקהל היעד בדיוק בנקודת הזמן בה הוא מתנהג בצורה ההפוכה לאינטרס שלו (שמירה על היגיינת הפנים), עם מסר ומוצר המשתלבים באופן אותנטי במסע בו נמצא הלקוח.
מיליון כוסות קפה בשקל, פז Yellow: רשת חנויות הנוחות Yellow של פז השיקה בנובמבר 2024 את מנוי הקפה הראשון בישראל – שירות חדשני שהפך את צריכת הקפה בחנויות המותג ממנהג מזדמן להרגל יומיומי. המנוי, המוצע דרך אפליקציית Yellow , מאפשר לצרכנים ליהנות מכוס קפה יומית בעלות של שקל, ובכך מעודד חזרתיות ונאמנות למותג.
מטרות המהלך התייחסו לשלושה צירים מרכזיים: הגדלת התנועה והפדיון בחנויות הנוחות ובמתחמי התדלוק, העמקת הקשר עם לקוחות קיימים, גיוס לקוחות חדשים והגדלת צריכת הקפה כמוצר עוגן.
המהלך חולל שינוי משמעותי בהרגלי הצריכה: בתוך חודשיים נמכרו מיליון כוסות קפה במסגרת המנוי, הפדיון בעסקאות הכוללות קפה עלה ב-21% וצרכני הקפה בתחנות Yellow הגדילו את תדירות הביקור שלהם פי 2.5. בנוסף, 10% מלקוחות המנוי הם משתמשים חדשים של אפליקציית Yellow, מה שמעיד על האטרקטיביות הגבוהה של ההצעה.
מנימוקי השופטים: מדובר בפתרון יצירתי ופורץ שלקח את מודל המנוי החודשי השולט בעולמות הדיגיטל והבידור (Netflix, Spotify) והעביר אותו טרנספורמציה לעולם הקמעונאות הפיזי.
שני המהלכים הזוכים מציגים גישה שיווקית פורצת דרך, המשלבת חוויית משתמש, ערך מוסף לצרכנים ותובנות מעמיקות על הרגלי הצריכה. ההצלחה שלהם מוכיחה כי שילוב בין יצירתיות, טכנולוגיה ומפגש עם קהל היעד במיקום פיזי מדויק יכול לייצר אימפקט ממשי ולהניע שינוי בתעשייה.