הזוכות בפרס החדשנות לרבעון הראשון של 2023

יולי 5, 2023 מאת: איגוד השיווק הישראלי

muzi, 'כאן לעולם' ואלבום "פסקול שלישי" של זיכרון בסלון וגלגל"צ

ועדת החדשנות של האיגוד, מציינת לשבח מדי רבעון את ההשקות המוצלחות במשק, ומעניקה לחברה הזוכה את "פרס החדשנות". כאנשי שיווק, אנחנו יודעים מה רבה חשיבותה של ההשקה החדשנית וכמה מאמצים ומשאבים מושקעים בה. איגוד השיווק מצא לנכון להעלות על נס את ההשקות המוצלחות במשק ולציין לשבח אותן ואת החברה שמאחורי ההשקה.

מנימוקי השופטים:

Muzi, פלטפורמת חיפוש הופעות 

אפליקציית מוזיקהבישראל מתקיימות מדי שנה יותר מ-15,000 הופעות, אך כדי למצוא את ההופעה שיתחשק ללכת אליה צריך לחפש באתרים מתמחים, בגוגל, וברשתות חברתיות. רוצים למצוא הופעות לפי תאריך מסוים או בטווח תאריכים? לא תוכלו. כדי לפתור את הבעיה הוקמה פלטפורמת muzi, שמתפקדת כמרקטפלייס להופעות ועושה סדר בנושא הכרטיסים להופעות. מוזי היא פלטפורמה דיגיטלית שיתופית המרכזת את כל ההופעות בישראל, במטרה להקל על חיפוש הופעות, בהתאמה אישית לפי צרכי הלקוחות. מצד שני, זוהי גם פלטפורמה שמאפשרת לאמנים לפרסם את ההופעות שלהם, לקבל עמוד אמן וקידום אורגני בגוגל ואף לשתף תכנים בפלטפורמה.

האפליקציה מציעה גם תוכן בעל ערך מוסף ופיצ'רים ייחודיים כמו התראות על הופעות חדשות, שיתוף הופעות ברשתות ודירוג הופעות. עד היום בוצעו בפלטפורמה יותר מחצי מיליון חיפושי הופעות על ידי יותר מ-400 אלף איש. שליש מהמבקרים המשיך לרכישת כרטיסים.

"כאן לעולם", תאגיד השידור הציבורי 'כאן'

השיר כאן לעולם"כאן לעולם" הוא יצירה מוזיקלית שהשירה בה מבוססת על טכנולוגיה של בינה מלאכותית. תאגיד השידור הישראלי, בשיתוף חברת ההפקה והטכנולוגיה session42 יזמו, לרגל יום העצמאות ה-75 לישראל, יצירת שיר חדש ש"מבוצע" בידי הזמרים הישראלים האהובים עפרה חזה וזהר ארגוב באמצעות טכנולוגיה של בינה מלאכותית (AI). השיר נכתב בידי רון ביטון ורועי מכלוף והופק על ידי חברת session42. הקליפ שליווה אותו עוצב, נערך ובוים על ידי סטודיו הדיגיטל של תאגיד השידור, בשיתוף קטעי ארכיון של הזמרים ושל המדינה. השיר, שהפקתו קיבלה את אישור המשפחות, עוסק בגעגוע לזמרים האהובים, אשר אינם איתנו, ובתוך כך געגוע למדינה. החיבור בין טכנולוגיה פורצת דרך ובין סנטימנט נוסטלגי, חם ומאוד ארצי ומוחשי, יצרה שילוב ייחודי בעל משמעות ערכית.

זהו מהלך ראשון מסוגו בארץ, ומהראשונים בעולם שנתן דחיפה קדימה לתחום היצירה באמצעות טכנולוגיה, עורר השראה בקרב יוצרים חדשים ועורר שיח תרבותי ומוסרי.

הקליפ ביוטיוב זכה ביותר מחצי מיליון צפיות, לצד מאות אלפי צפיות בפלטפורמות אחרות. הקליפ והשיר זכו לחשיפה אדירה של מאות אייטמים עיתונאיים בתקשורת, והושמע מאות פעמים בתחנות הרדיו השונות. הערך המיתוגי והערכי שהשיג תאגיד השידור הציבורי בא לידי ביטוי בשיח הער שהתנהל בהמשך. השקת "כאן לעולם", הביאה את תעשיית המוזיקה לניסיונות למצוא דרכים לשלב בינה מלאכותית וטכנולוגיות מתקדמות ביצירה.

'פסקול שלישי' – זיכרון בסלון וגלגל"צ

אלבום זכרון בסלוןזיכרון בסלון היא מסורת ישראלית לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה. בעשור האחרון, זיכרון בסלון הפך לחלק בלתי נפרד ממאמצי זיכרון והנצחת השואה, כשמדי שנה יותר משני מיליון איש מארחים ומתארחים בסלונים בארץ וב-65 מדינות בעולם.

לצד עשרות אלפי הסלונים המתקיימים בערב יום השואה, זיכרון בסלון פועלים בדרכים רבות, חדשניות ומגוונות להבטחת שימור זיכרון השואה. אפילו בישראל, שבה זיכרון השואה הוא חלק מרכזי בזהות ובנרטיב הישראלי, זיכרון השואה נשחק. הדור הראשון חווה את השואה, הדור השני עבר אותה דרך ההורים, והשאלה הגדולה היא איך הדור השלישי והרביעי יזכרו אותה ויעבירו אותה הלאה. מטרת הפרויקט המשותף של זיכרון בסלון וגלגלצ, היא חידוש פסקול יום השואה, באמצעות נבחרת זמרים, כותבים, מפיקים ומלחינים מהמובילים בישראל.

אלבומו של יהודה פוליקר, אפר ואבק, שיצא בשנות ה-80, היה האחרון שעסק בנושא השואה, תוך שהוא סוחף אחריו מדינה שלמה. בולטת בהיעדרה נוכחותם של אמנים צעירים ומוכרים בזירת שירי השואה.

"פסקול שלישי" הוא אלבום מקורי, הכולל 14 שירים אישיים ואינטימיים שמבקשים לחבר גם את בני הדורות הבאים, שלא יזכו לשמוע את העדויות בגוף ראשון, אל הסיפורים האישיים, הזיכרון הקולקטיבי והעתיד המשותף. באלבום שירים מקוריים, ביצועים מצמררים וחיבורים אנושיים ואמנותיים יוצאי דופן שהפגישו בין עולמות שלא היו מתחברים בשום הזדמנות אחרת ויצרו פסיפס ישראלי חסר תקדים.

רשימת האמנים המלאה (לפי א'-ב'): איה זהבי פייגלין, אלון עדר, אליאנה תדהר, בניה ברבי, גיא מזיג, דורון מדלי, הראל סקעת, טל קסטיאל, יונתן רזאל, לי בירן, טלי ולירון כרקוקלי, משה קלוגהפט, סיון טלמור, סתיו בגר, עברי לידר, פטריק סבג, קובי אוז, רון ביטון, ריטה, שי צברי ותמיר גרינברג.

במהלך יום השואה 2023 ובחודש שלפניו זכה האלבום למיליוני האזנות והביא לעלייה עצומה בחשיפה למיזם זיכרון בסלון – שהכפיל את מספר המשתתפים. השילוב יוצא הדופן והמרגש בין אמנים בולטים לבין שירים מרגשים וייחודים שבו את לבבות הקהל. בזמן קצר, האלבום יצר תהודה בתקשורת ובדיגיטל עם יותר מ-2.5 מיליון השמעות בסטרימינג, יותר מ-2 מיליון חשיפות בסושיאל של זיכרון בסלון וגלגלצ, וכ-80 כתבות בתקשורת. 3 שירים מהאלבום אף נכנסו לפלייליסט של גלגלצ ונשארו בו גם לאחר יום השואה.

להגשת מועמדות

לכל פרסי החדשנות

שינוי גודל גופנים
ניגודיות